Uwais Al-Qarni #

100% of 100
RM 23.75 RM25.00 -5%
Kod Produk: #9789671897690
Status: In Stock
Berat: 0.200kg | 147 Mukasurat
Stok: 24 unit
+ BELI SEKARANG
Sinopsis & Review

Tajuk: Uwais Al-Qarni (Edisi kemaskini) # (Q1)
ISBN: 9789671897690
Penerbit: The Biblio Press
Penulis: Maulana Uwais Ahmed Akhtarul Qaderi
Terjemahan: Najibah Abu Bakar
Tahun Terbitan: 2024
Muka Surat: 147
Halaman: Hitam Putih
Format: Softcover
Berat (kg): 0.20 kg
Dimensi (cm): 20 cm x 13 cm x 1cm
SINOPSIS
Ini sebuah kisah penuh keajaiban. Keajaiban yang mencabar keimanan kita terhadap Maha Penguasa.

Manusia pertama, Adam, ialah keajaiban teragung. Begitu juga mukjizat yang dibuktikan oleh para Nabi, dari Adam hingga Muhammad, serta para solihin dan wali Allah dalam lipatan sirah. Tiada penjelasan yang rasional mengenai

Keajaiban-keajaiban ini, apatah lagi hujah untuk menolaknya.

Kami memutuskan untuk menerbitkan kisah ini dengan keyakinan bahawa Uwais al-Qarni bukanlah mitos-empunya nama ini benar-benar hidup pada zaman Rasulullah. Gaya hidup dan kecintaannya yang tinggi terhadap Nabi memungkinkan kewujudan beliau diperakukan oleh Nabi. walaupun kedua-duanya tidak pernah bertemu secara bersemuka-namun kedua-duanya saling berhubung secara misteri.

Kisah ini berkisarkan keperibadian beliau yang tersembunyi, yang selalu terselindung daripada pandangan khalayak. Kehidupannya adalah ketakwaan, selalu dekat kepada Sang Pencipta. Kecintaannya terhadap kesunyian dan tawakkul (keberserahan kepada Allah) ialah akar kepada kisah ini. Hidup beliau mengingatkan kita akan sabda Nabi :

"Tidak ada antara kalian yang boleh menjadi orang yang benar-benar beriman sehingga dia memandang Allah dan Rasul-Nya sebagai yang lebih disayangi daripada yang lain."

Komen