Soal Jawab Solat Mengikut Mazhab Yang Empat

0% of 100
RM 42.75 RM45.00 -5%
Kod Produk: #9789673887828
Status: In Stock
Berat: 1.000kg | 0 Mukasurat
Stok: 12 unit
+ BELI SEKARANG
Sinopsis & Review

Tajuk: Soal Jawab Solat Mengikut Mazhab Yang Empat
ISBN: 9789673887828
Penerbit: Telaga Biru
Penulis: Prof. Madya Dr. Taufik Ismail, Fuad Ismail
Tahun Terbitan: 2023
Muka Surat: 344m/s
Halaman: Berwarna
Format: Paperback
Berat (kg): 1.0kg
Dimensi (cm): 21cm X 14cm X 2cm

SINOPSIS


Buku ini membawakan perbahasan empat mazhab utama dalam mazhab fiqah yang agung, iaitu mazhab Hanafi, Maliki, Syafi‘i dan Hanbali. Hal ini dikatakan demikian kerana permasalahan solat adalah permasalahan yang penting dalam perbahasan keempat-empat mazhab dan permasalahan yang mempunyai banyak perbezaan pendapat antara mereka. Namun demikian, kita perlu mengamalkan mazhab Syafi‘i secara umumnya dalam kehidupan seharian kerana masyarakat kita sejak dahulu lagi mengamalkan mazhab ini yang juga merupakan mazhab terbesar yang diikuti seluruh dunia.


Kelebihan


Penyampaian yang segar, menarik dan klasik kontemporari dapat membantu para pembaca untuk lebih memahami hakikat solat dan hukum-hakam yang berkaitan dengannya
Buku ini sangat sesuai untuk ditelaah dan dimiliki oleh semua lapisan masyarakat bagi membina rangsangan kepada umat supaya beramal, malahan memupuk pengharapan yang jitu kepada rahmat Allah SWT.
Buku ini sesuai dibaca untuk semua masyarakat khususnya kepada para pencinta dan penuntut ilmu syariah. Ia juga sesuai dijadikan daurah atau bacaan dalam kuliah mahupun ilmu di surau, masjid dan lain-lain.


 

Komen